Design outlet

Gebruik textiel raamfolie om je interieur een nieuwe look te geven

Gebruik textiel raamfolie om je interieur een nieuwe look te geven

Geplaatst op

Textiel raamfolie is een leuke en makkelijke manier om je interieur een nieuwe look te geven. Daarom hebben we in deze blog de voordelen van textiel raamfolie op een rijtje gezet en vertellen we je ook meer over het aanbrengen en onderhouden van de folie. 

De voordelen van textiel raamfolie

Textiel raamfolie heeft niet alleen als voordeel dat het leuk is voor je interieur, maar het zorgt ook voor privacy. Het is namelijk mogelijk om vanaf binnen vrij naar buiten te kijken, maar vanaf buiten is er haast geen inkijk naar binnen. Daarnaast is de folie ook zonwerend en is het mogelijk om de folie op alle glassoorten toe te passen, ook wanneer je maar een gedeelte van het glas wilt beplakken.

Het aanbrengen van textiel raamfolie

Het aanbrengen van textiel raamfolie is heel simpel. Het is belangrijk dat voordat de folie wordt aangebracht, het oppervlak goed schoon is. Het oppervlak kan gereinigd worden met een mengsel van water of alcohol en kan gedroogd worden met een pluisvrije doek. Meet daarna de grootte van het raam, en snijd het materiaal uit. Het is hierbij handig om aan elke kant ongeveer 10 centimeter speling te hebben. Voor het aanbrengen van de folie is het handig om bovenaan te beginnen en het rugpapier geleidelijk te verwijderen. Zorg hierbij dat de folie niet vervormt of uitrekt. Gebruik daarnaast een stevige en gelijkmatige druk met bijvoorbeeld een rubberen rol om zo de folie op het glas te plakken. Als laatste kan je het overtollige folie met een scherp mes weg snijden. 

Het onderhouden van textiel raamfolie 

Om de textiel raamfolie zo lang mogelijk te kunnen behouden, is het belangrijk deze goed te onderhouden. Het is mogelijk om eventuele stof te verwijderen met een pluisvrije doek of met een stofzuiger met een schone borstel. Mocht dit nog niet alle stof verwijderen, dan is het ook mogelijk om een pluizenroller te gebruiken. Om lichte vlekken te verwijderen kan je gebruik maken van een microvezeldoek met wat water. Voor zwaardere plekken kan een pH-neutraal reinigingsmiddel op waterbasis gebruikt worden. Om eventuele fouten te voorkomen, wordt het aangeraden om reinigingsproducten eerst op een klein oppervlak uit te testen. Daarnaast wordt het afgeraden om textielfolie niet te verwijderen en te wassen, aangezien de lijm dan zijn kracht verliest en het niet mogelijk is om de folie opnieuw aan te brengen.

Gerelateerde berichten

Toepassingen en geschiedenis van schuimrubber op maat

Schuimrubber of polyesterschuim kent een geschiedenis die begint in 1937 in het Leverkusen, Duitsland. Otto Bayer maakte het eerste schuimrubber bij...

Lees meer

Modeltrein voor in de hobbykamer

De hobby is alleen uit te oefenen en je kunt hem zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Ideaal voor iemand die alleen wil ontspannen. In deze...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden