Design outlet

Toepassingen en geschiedenis van schuimrubber op maat

Toepassingen en geschiedenis van schuimrubber op maat

Geplaatst op

Schuimrubber of polyesterschuim kent een geschiedenis die begint in 1937 in het Leverkusen, Duitsland. Otto Bayer maakte het eerste schuimrubber bij IG Farben. De eerste toepassing van deze kunststof was in de vliegtuigcoating gedurende de Tweede Wereldoorlog. Later kreeg het tal van toepassingen toen de kunststof in 1952 voor commerciële doeleinden beschikbaar kwam. Tegenwoordig wordt er veel van dit materiaal gemaakt, waaronder matrassen. In deze blog lees je wat je allemaal met schuimrubber op maat kan doen.

Caravan

Lekker genieten van je vakantie. Dat is iets waar veel mensen naar toeleven. Iedereen weet dat een gezin met kleine kinderen gepaard gaat met de nodige ongelukjes. Het zou kunnen gebeuren dat er iets van drinken over je bank heen gaat. Met een club rokers is het nog lastiger de caravan netjes te houden, want een sigaret die valt op de bank laat al snel een brandplek achter. Gelukkig kun je eenvoudig en goedkoop je bank vervangen met schuimrubber op maat.

Bedstee

De meest romantische plek om te genieten van je nachtrust is toch wel de bedstee. Een ouderwetse manier van slapen die nog steeds veel fans kent. Natuurlijk is er in de jaren wel wat veranderd, zo leggen we doorgaans geen stro meer in een bedstee. Schuimrubber op maat is nu juist wel een goede manier je bedstee aan te kleden. Het is lekker goedkoop, heeft veel gebruiksgemak en is vochtbestendig.

Eigengemaakt bed

Als je op jezelf gaat en graag eerst alles met lage kosten regelt, dan is schuimrubber op maat erg handig. Je kunt het gebruiken om bijvoorbeeld een eigengemaakt bed te maken.

Meubels

Een uitzet kost een boel geld en het is soms best lekker om een beetje te kunnen besparen. Het is mogelijk om een aantal meubels, niet per se alle, zelf te maken met schuimrubber op maat. Dit materiaal zit al heel vaak verwerkt in meubels, zoals stoelen, banken en lounge sets, met name vanwege de vochtbestendigheid. Belangrijk om te vermelden is dat het zo’n 10 jaar meegaat. Vanwege de lage prijs die je er voor betaalt, is dit een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Boten

En natuurlijk kunnen de stoelen en banken in een boot niet zonder schuimrubber binnenbekleding. Hoofdkussens op het schip worden ook vaak gemaakt van dit wendbare materiaal. Natuurlijk is niet elke boot hetzelfde en ook de stoelen en bedden op een schip niet. Daarom is het gemakkelijk om te kiezen voor schuimrubber op maat.

Conclusie

Vanaf het ontstaan in 1937 heeft schuimrubber een grote vlucht genomen. Tegenwoordig is het niet meer weg te denken in het moderne interieur. Het materiaal is relatief goedkoop en gaat zo’n 10 jaar mee. Door de grote vochtbestendigheid wordt het vaak gebruikt in de meubels en matrassen.

Gerelateerde berichten

Modeltrein voor in de hobbykamer

De hobby is alleen uit te oefenen en je kunt hem zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Ideaal voor iemand die alleen wil ontspannen. In deze...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden