Design outlet

Waarom moet je ook een vloer isoleren in je huis?

Waarom moet je ook een vloer isoleren in je huis?

Geplaatst op

Bij de bouw of renovatie van ieder huis wordt er rekening gehouden met het goed isoleren van het dak en de muren. Zo zorg je dat je de kou buiten houdt en de warmte binnen. De voordelen hiervan zijn al jaren bekend en het is dan ook de standaard geworden. Bij vloeren is isolatie echter nog niet zo populair, terwijl ook daar de voordelen enorm kunnen zijn.

Bespaar op de energierekening

Voor velen is de belangrijkste toegevoegde waarde van isolatie een besparing op de energierekening. Door naast je muren en dak ook de vloer te isoleren kun je per vierkante meter vloeroppervlak gemiddeld 3 tot 4 kubieke meter gas besparen. Dit houdt in dat een dergelijke investering binnen 10 jaar terugverdiend kan worden, afhankelijk van het type woning en de leverancier van het isolatiemateriaal. Daarnaast is het mogelijk om een subsidie te krijgen voor een dergelijke investering. Dus hou daar rekening mee als je overweegt vloerisolatie aan te schaffen!

Isolatie tegen ongedierte, vocht en schimmels

Zeker als u een kruipruimte onder uw vloer heeft is vloerisolatie een waardevolle toevoeging op uw huis. Kruipruimtes staan bekend als broedplaatsen voor verschillende soorten ongedierte. Denk daarbij aan kleine lastposten als huismijt, maar ook grotere dieren als muizen. Door de kruipruimte te isoleren maak je het een stuk moeilijker voor dit soort ongedierte om daar te leven. Dit voorkomt op lange termijn een hoop problemen aan je vloer.

Kruipruimtes zijn daarnaast gevoelig voor vocht en daardoor schimmels. Ook dit tast de kwaliteit van uw vloeren aan en de algehele constructie van uw huis. Vaak komt vocht ook via de kruipruimtes in de muren te zitten, wat nog meer problemen met zich meebrengt. Door middel van isolatiematrassen verminder je de kans op vocht en schimmels aanzienlijk.

Wooncomfort verhogen

Zoals gezegd hoef je met vloerisolatie minder te stoken om je vloer op een aangename temperatuur te krijgen. Met vloerisolatie is je vloer namelijk gemiddeld al 4 graden warmer. Je houdt dus een aangename temperatuur, zelfs als de thermostaat uitgeschakeld wordt. Dat maakt vloerisolatie een stuk gemakkelijker en beter voor de waarde van je huis dan bijvoorbeeld vloerverwarming. Daarnaast kun je vloeren isoleren ongeacht het materiaal. Uiteraard heeft het materiaal wel invloed op het verschil in temperatuur.

Gerelateerde berichten

Informatie over vloerverwarming

Vloerverwarming is een populaire manier om je huis te verwarmen. Het wordt steeds meer gebruikt in Nederland, vooral in nieuwbouwwoningen....

Lees meer

Kan een gietvloer buiten worden gelegd?

Een gietvloer geeft een ruimte binnenshuis een strakke en moderne uitstraling. De egale vloer zorgt voor ruimte en continuïteit. Wat als je een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden