Design outlet

Kan een gietvloer buiten worden gelegd?

Kan een gietvloer buiten worden gelegd?

Geplaatst op

Een gietvloer geeft een ruimte binnenshuis een strakke en moderne uitstraling. De egale vloer zorgt voor ruimte en continuïteit. Wat als je een ruimte buiten ook als verlenging van je huis wilt maken? Kun je een gietvloer ook buitenshuis laten leggen? We bespreken de voorwaarden voor het buiten aanleggen van een gietvloer.

Voorwaarden aanleg vloer

Niet in alle gevallen is het mogelijk om een gietvloer buiten te laten leggen. Allereerst is het belangrijk dat de ondergrond stevig genoeg is om de vloer te dragen. Ook zijn niet alle soorten gietvloeren geschikt door de wisselende weersomstandigheden buiten. Ten slotte vraagt de aanleg om een aantal aaneengesloten dagen zonder regen.

De ondergrond

Om een gietvloer te kunnen leggen is een solide en stabiele ondergrond nodig. Hoe egaler de grond eronder is, hoe strakker de gietvloer gelegd kan worden. Beton vormt een goede ondergrond, ook op stenen kan een gietvloer worden gelegd. In beide gevallen vraagt het leggen vaak wel om wat extra voorwerk. Soms is het noodzakelijk om een extra vochtwerende laag aan te brengen. De ondergrond mag in ieder geval niet te vochtig zijn, want dan kunnen er blaasjes in de vloer ontstaan.

Soorten gietvloeren voor buiten

Een buitenvloer staat bloot aan onder andere regen, sneeuw, kou, zonlicht, natte bladeren. De bovenlaag wordt vaak extra verruwd om gladheid tegen te gaan. Dat maakt dat niet elke gietvloer geschikt is om in de buitenlucht te leggen. Ervaren vloerspecialisten, zoals G-Vloeren, kunnen je informeren over de mogelijkheden.

De aanleg van een vloer

Een gietvloer is opgebouwd uit verschillende lagen. Elke laag heeft tijd nodig om uit te harden. Voor de aanleg zijn dus meerdere droge dagen nodig om de gietvloer te kunnen leggen. Tegelijkertijd is het erg belangrijk dat er geen rommel tussen de lagen komt. De meeste gietvloeren buitenshuis worden dan ook in de zomer gelegd.

Door de extra voorwaarden is een gietvloer buiten duurder dan een vloer binnenshuis. Toch is een gietvloer buitenshuis gezien de uitstraling zeker het overwegen waard.

Gerelateerde berichten

Informatie over vloerverwarming

Vloerverwarming is een populaire manier om je huis te verwarmen. Het wordt steeds meer gebruikt in Nederland, vooral in nieuwbouwwoningen....

Lees meer

Waarom moet je ook een vloer isoleren in je huis?

Bij de bouw of renovatie van ieder huis wordt er rekening gehouden met het goed isoleren van het dak en de muren. Zo zorg je dat je de kou buiten...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden