Design outlet

Tips om uw gietvloer te beschermen

Tips om uw gietvloer te beschermen

Geplaatst op

Een gietvloer is een van de meest solide soorten vloeren op de markt. Toch is het raadzaam om rekening te houden met een aantal tips om uw gietvloer piekfijn in orde te houden.

Gebruik een degelijke inloopmat

Een gietvloer is gevoelig voor krasjes van bijvoorbeeld kleine steentjes. Losliggend zand en steentjes werken als een soort schuurpapier over een egale gietvloer. Gebruik daarom altijd een goede inloopmat die de steentjes en het zand onder schoenen vandaan halen. Bij voorkeur gebruik je dus een inloopmat met uitstekende, harde haartjes. Op deze manier wordt namelijk ook het profiel onder de zool schoongemaakt.

Plak viltjes onder meubels

Het verschuiven van meubels zorgt voor lelijke vlekken op een gietvloer. Voorkom daarom zoveel mogelijk om meubels te verplaatsen. Wil je toch graag regelmatig een interieurwijziging doorvoeren? Plak dan te allen tijde viltjes onder meubels. Dit geldt dus niet alleen voor stoelen die regelmatig verschuiven, maar ook voor kasten en tafels.

Gietvloeren in combinatie bureaustoelen

Gietvloeren zijn zeer geschikt voor kantoorpanden. We raden echter wel aan om voor bureaustoelen te kiezen met zachte wielen. Harde wielen en rubberen wielen kunnen voor kleine scheurtjes zorgen.

Zwarte strepen wegpoetsen

Een gietvloer is gevoelig voor zwarte strepen van zolen. Als er zwarte strepen op de vloer zitten, dan dienen deze zo snel mogelijk te worden verwijderd. Dit doe je gemakkelijk door met een lichtvochtige doek over de streep te wrijven. Het is niet nodig om hier schoonmaakmiddel bij te gebruiken.

Bescherm met onze tips jouw gietvloer

De prijs van een gietvloer is relatief hoog in vergelijking met bijvoorbeeld een simpele laminaatvloer, maar heeft bij goed onderhoud een zeer lange levensduur. Als je rekening houdt met onze bovenstaande tips kun je met je gietvloer jaren vooruit. Gemiddeld genomen gaat een gietvloer voor zowel particulier als zakelijk gebruik tot gemiddeld tot wel 30 jaar mee.

Gerelateerde berichten

Informatie over vloerverwarming

Vloerverwarming is een populaire manier om je huis te verwarmen. Het wordt steeds meer gebruikt in Nederland, vooral in nieuwbouwwoningen....

Lees meer

Kan een gietvloer buiten worden gelegd?

Een gietvloer geeft een ruimte binnenshuis een strakke en moderne uitstraling. De egale vloer zorgt voor ruimte en continuïteit. Wat als je een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden