Design outlet

Inspiratietips voor babykamers

Inspiratietips voor babykamers

Geplaatst op

Op zoek naar ideeën voor babykamers? Kleine kinderkamers kunnen een uitdaging zijn als het gaat om het inrichten. We willen allemaal dat onze kinderen een lichte, opgeruimde plek hebben om te spelen en huiswerk te maken, maar ze zitten vaak vast met de kleinere of vreemd gevormde kamers door ruimtegebrek. Geen nood: met een beetje inspiratie kan het gemakkelijk en goedkoop zijn om er leuke, aantrekkelijke en georganiseerde ruimtes van te maken.

Of je nu op zoek bent naar ideeën voor de meisjes- of jongensslaapkamer, het is belangrijk om te beginnen met de essentie: bed en opbergruimte. Vanaf hier is er volop gelegenheid om je te laten verwennen met charmante decoratie en dat cruciale stukje extra esthetische inspanning. Hoewel er rekening moet worden gehouden met de mogelijkheid dat je kind uit een ontwerp kan groeien, weerhoudt niets je ervan om ervoor te zorgen dat je kind zijn eigen mooie ruimte heeft voor zowel rust als creativiteit.

Houd het kleurenschema in balans

Kleine ruimtes kunnen gemakkelijk overweldigd worden door rommel en drukke kleuren, waardoor ze krap aanvoelen. Daarom loont het de moeite om een compacte ruimte wit te houden, maar dit betekent niet dat kleur en patroon niet gebruikt kunnen worden om plezier en karakter toe te voegen. Raambehandelingen en beddengoed zijn de perfecte voertuigen voor kleurrijke scènes en patronen, en brengen het bed en de jaloezieën of gordijnen in een witte kamer in een scherp reliëf. Voeg strooikussens en tapijten toe om de impact te vergroten. je kunt ook een paar belangrijke accessoires, zoals tafellampen of muurschilderkunst, weer in kleur terugdraaien voor een meer gecontroleerd schema. Houd er rekening mee dat objecten en speelgoed voor kinderen vaak felgekleurd zijn of een patroon hebben, zodat als de kamer eenmaal een beetje meer bewoond is, deze er misschien evenwichtiger uitziet dan bij het schilderen.

Het juiste bed kopen

Vaak het middelpunt van de kamer, het bed is een cruciale overweging. Traditionele stapelbedden zijn de perfecte ruimtebespaarder als je een kleine kamer hebt die permanent gedeeld wordt door twee kinderen. Het is ook de moeite waard om te overwegen om kindermeubilair te kopen in plaats van volwassen meubilair, als een manier om het vloeroppervlak te vergroten. Dit bed, bijvoorbeeld, kan worden gekocht in smallere en kortere maten. je zult dit echter moeten afwegen tegen de extra kosten van het opnieuw moeten kopen als je kind alles ontgroeid is.

Welke weg je ook kiest, laat het bed in plaats van een functionele noodzaak specifiek in het ontwerp worden geïntegreerd. Verfkleuren kunnen worden gebruikt om interesse te wekken voor een gewone achterwand en om een eenvoudig ontwerp af te spelen. Dit berglandschap in warm oranje is een mooie aanvulling op de open kast en het bed eronder en vormt een aanvulling op de lichte houten meubels. Een doordachte decoratiestijl voorkomt dat een kamer te rommelig aanvoelt.

Beperk het behang tot één muur

Met zoveel schattige opties voor kinderbehang is het gemakkelijk om verliefd te worden op een helder, gedurfd patroon. Wanhoop niet: hoewel eenvoudiger is over het algemeen beter met kleine ruimtes, het kan worden gedaan. Als je de print op één muur houdt en deze met meubels aan de voorkant aan de grond zet, kun je zowel schattig als charmant zijn. De rest van de kamer zou relatief eenvoudig moeten zijn, maar met enkele kleinere vlekken van levendigheid om het schema in balans te houden, ideaal gezien om een kleur te kiezen en verder te zetten. Hier roept het oranje bedlampje terug naar de oranje vleugels van de uilen, en de patchwork quilt heeft details die teruggrijpen naar het blauw.

Gerelateerde berichten

Toepassingen en geschiedenis van schuimrubber op maat

Schuimrubber of polyesterschuim kent een geschiedenis die begint in 1937 in het Leverkusen, Duitsland. Otto Bayer maakte het eerste schuimrubber bij...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden