Design outlet

Hoe richt ik thuis een meditatieruimte in?

Hoe richt ik thuis een meditatieruimte in?

Geplaatst op

We komen nog maar nauwelijks tot rust. Geen wonder dat zoveel mensen opbranden. Meer rust en ontwikkeling, dit moeten veel meer mensen ervaren. Met meditatie kan dat, ook in een vinexwijk in Lutjebroek. Gewoon lekker thuis doen. Zo ontstaat een mentale verandering. Dat kan heel eenvoudig bereikt worden met een ruimte waarin je helemaal kunt ontspannen. Wat staat er in een meditatieruimte? Echt zo weinig mogelijk, maar precies genoeg. Lees snel verder om erachter te komen hoe het is. 

Rustig en eenvoudig design

We leven in een tijd waarin er interieurstijlen zijn die het ons makkelijk maken om een meditatieruimte in te richten. Interieurontwerpers weten dat mensen behoefte hebben aan mooie, rustige, omdat deze makkelijker door onze geest waargenomen kunnen worden. De volgende stijlen zijn populair anno nu: minimalistisch, Scandinavisch en industrieel. 

De Scandinavische stijl werkt met veel elementen uit de natuur, denk daarbij aan zoals vacht, een gewei of vel. Het is een stijl die sterk geïnspireerd is door de lichte tinten en natuurlijke kleuren uit de omgeving. De industriële stijl heeft echt de fabrieksesthetiek, waarin veel ijzer, beton en staal in een residentiële context geplaatst worden. Dat zorgt voor een eenvoudige uitstraling die erg ruw is. Tot slot hebben we dan de zenstijl of het minimalisme, daarin zien we veel natuursteen. Dit mogen we zien als de erfenis van de Japanse zenarchitectuur. Alle stijlen hebben een ontwerptaal die gaat voor de essentie van de vorm: zo weinig mogelijk doen om een sterk effect te bereiken. Wat een rust straalt daarvan uit! Een minimalistische stijl is een goed uitgangspunt voor een meditatieruimte. Om de ruimte helemaal af te maken, kun je een gietvloer laten leggen. Deze is strak, hygiënisch en erg slijtvast. Daarbij komt dat hij in verschillende kleuren te verkrijgen is. Dat biedt veel mogelijkheden. 

Wat staat er in een meditatieruimte? 

Je vindt ook meubilair in een meditatieruimte. Denk bijvoorbeeld aan een zitzak. Houd het wel zo leeg mogelijk, dat is rustiger. Kies verlichting (led) voor een meditatiesfeer. Om te kunnen mediteren op muziek plaats je ook een audioinstallatie. Doe het lekker op jouw manier. Gewoon rustig zitten met ogen open is ook heel meditatief. Een sofa waarop je even kunt liggen kan ook een mooie toevoeging aan je persoonlijke meditatieruimte zijn. Zorg ook voor zoveel mogelijk natuurlijke verlichting. Plaats bijvoorbeeld een raam of een lichtopening in het dak. Supermooi. Veel plezier met je meditatieruimte! 

Gerelateerde berichten

Is jouw trap toe aan een renovatie?

In een huis wordt geleefd. Je staat er vaak niet bij stil dat je sommige onderdelen zo vaak gebruikt worden, dat ze naar een tijdje aan renovatie toe...

Lees meer

Tijdloze elegantie voor jouw interieur met zijden boeketten

Zijden bloemen zijn een prachtige toevoeging aan elk interieur. Met hun natuurlijke uitstraling en duurzaamheid brengen ze een vleugje schoonheid en...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden