Design outlet

Is jouw trap toe aan een renovatie?

Is jouw trap toe aan een renovatie?

Geplaatst op

In een huis wordt geleefd. Je staat er vaak niet bij stil dat je sommige onderdelen zo vaak gebruikt worden, dat ze naar een tijdje aan renovatie toe zijn. Als voorbeeld de trap. Wanneer je een huis met trap hebt, gebruik je deze waarschijnlijk dagelijks. Een trap in de hal of woonkamer kan behoorlijk de aandacht trekken. Hoe zorg je ervoor dat de trap goed bij jouw interieur past? Een eenvoudige en relatief goedkope manier is het laten uitvoeren van een traprenovatie. 

Hoe werkt een traprenovatie?

Het laten renoveren van je trap is geen grote klus. Vaak is een traprenovatie bij Toptrap binnen één of twee dagen klaar. De meest gangbare traprenovatie is met overzettreden. Elke trede wordt opgemeten, het materiaal wordt op maat afgezaagd en op de bestaande traptreden gemonteerd. Dit moet precies gebeuren, want je wil natuurlijk dat de treden naadloos op elkaar aansluiten. Vaak hebben trappen afwijkende vormen waardoor het renoveren een uitdaging wordt. Het uitvoeren van een traprenovatie is dus niet een eenvoudig karwei. Zorg ervoor dat je een specialist kiest die ervaring heeft met het uitvoeren van deze werkzaamheden. 

Wat kost een traprenovatie ongeveer?

Het kopen van een nieuwe trap kan een behoorlijke investering zijn. De kosten voor het kopen en installeren ervan komen gemiddeld op een paar duizend euro uit. Kies je in plaats van een nieuwe trap voor traprenovatie, dan kun je veel geld besparen. Het is lastig om te zeggen wat een traprenovatie kost. De kosten voor deze klus hangt onder andere af van de grootte van de trap, de vorm van de trap en het materiaal dat gebruikt wordt. Het is verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers. Zo wordt het vergelijken eenvoudiger en kun je de beste leverancier selecteren. 

Welke stijl past bij jou?

Stijlen van trappen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Welke stijl past bij jou en bij je interieur? Zorg dat je weet welke stijl je wil voordat je een traprenovatie laat uitvoeren. Er zijn meer dan honderd keuzemogelijkheden. De meest gekozen trapstijl is eikenhout. Deze past goed bij een landelijke woonstijl. Heb je een robuust interieur en wil je daarom een stoere trap? Kies dan voor een trap met betonlook. Wil je dat jouw trap na een traprenovatie echt opvalt? Ga dan voor een trap met ledverlichting. De subtiele verlichting is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Het geeft een extra chique uitstraling aan je trap. Bovendien is de kans op een misstap met trapverlichting een stuk kleiner. 

Gerelateerde berichten

Creëer jouw eigen unieke sfeer met zelfgemaakte design geurkaarsen

Geurkaarsen zijn niet alleen een prachtige toevoeging aan je interieur, maar ze kunnen ook een subtiel aroma verspreiden dat de sfeer in een kamer...

Lees meer

Tijdloze elegantie voor jouw interieur met zijden boeketten

Zijden bloemen zijn een prachtige toevoeging aan elk interieur. Met hun natuurlijke uitstraling en duurzaamheid brengen ze een vleugje schoonheid en...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden