Design outlet

Ga voor de vintage look

Ga voor de vintage look

Geplaatst op

Het kiezen van het juiste interieur voor jouw huis is afhankelijk van jouw smaak. Er zijn tientallen verschillende stijlen waar je uit kan kiezen en er zijn geen regels als het gaat om wat wel en wat niet kan. Een van de meest populaire stijlen als het gaat om inrichten is de vintage look. Bij de vintage look gaat het om het plaatsen van retro meubels of meubels met een retro-look om op deze manier een unieke inrichting te creëren. In deze blog lees je een aantal tips om je huis retro in te richten.

Retro meubels

Als we het hebben of retro meubels, hebben we het over meubelstukken die op dit moment niet meer populair zijn. Veel mensen hebben een associatie met de voorbijgevlogen jaren ‘70 en ‘80 die ooit zo vernieuwend en cool waren. Door retro tafels of retro stoelen te plaatsen geef je een unieke uitstraling aan je huis omdat je dit soort meubels niet meer veel ziet vandaag de dag. Je kan gaan voor nieuwe meubels, maar ook voor oude meubels. Zelfs gebruiksschade is helemaal niet erg: het voegt zelfs een uniek accent toe.

Voor het hele huis

Het leuke aan een retro inrichting is dat deze toepasbaar is op elke kamer in het huis. Slaapkamer, badkamer, woonkamer: voor elke ruimte zijn er te gekke meubels verkrijgbaar. Je kan all-out gaan en direct alle kamers volledig retro style maken, maar je kunt ook kleine accenten aan elke kamer toevoegen. Dit is uiteraard afhankelijk van jouw smaak, budget en de mate waarin jij een retro look wilt creëren.

De kleuren

Veel mensen denken dat je een uitgebreid spectrum aan felle kleuren, printjes en patronen moet hebben in een retro-kamer. Alhoewel het klopt dat voorgenoemde elementen kenmerkend zijn voor retro-kamers, betekent dit niet dat je dit allemaal moet combineren in een kamer. Voeg je favoriete felle kleur, print of patroon toe aan de kamer en zorg dat het matcht bij de meubels. Je kunt bijvoorbeeld een bank in een opvallende kleur nemen, en de rest van de ruimte inrichten met rustige kleuren. Op deze manier creëer je een centraal punt in de kamer.

Wij zijn fan van de retro-inrichting en we hopen jij ook. Het hoeft helemaal niet duur zijn: bij de kringloop ben je voor een paar tientjes al klaar!

Gerelateerde berichten

Toepassingen en geschiedenis van schuimrubber op maat

Schuimrubber of polyesterschuim kent een geschiedenis die begint in 1937 in het Leverkusen, Duitsland. Otto Bayer maakte het eerste schuimrubber bij...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden