Design outlet

Eetbank: ideaal voor langs de muur

Eetbank: ideaal voor langs de muur

Geplaatst op

Met een eetkamerbank heb je vaak meer zitruimte en maak je efficiënter gebruik van de ruimte dan met stoelen. Eetbanken zijn ook in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, waaronder retro diner booths, industriële eetbanken of eetbanken van hout. We hebben de unieke eigenschappen voor je uitgelicht.

Retro diner booth

In veel Amerikaanse films zie je typische jaren 50 Diners voorbijkomen, zoals in de films True Romance en natuurlijk Diner. Deze unieke retro booths zijn ook verkrijgbaar voor gebruik als eetkamerbank en zijn ideaal om te combineren met een retro diner tafel.

Wil je echt iets unieks, dan is dit zeker het overwegen waard. De retro Amerikaanse banken zijn voorzien van prachtige, vrolijke kleurencombinaties uit de jaren 50. Rood met wit, of groen met wit. De Bel Air tafels maken de retro dinerlook helemaal compleet.

Industriële eetbank

Een eetkamertafelbank met zwart stalen poten en leren bekleding; de industriële eetbank is stoer en past goed bij een robuuste tafel. Houd je wel van stoer en robuust? De zittingen van dit soort banken zijn in 10-tallen varianten verkrijgbaar. Oriënteer je daarom rustig op een bank die helemaal in de smaak valt. Anders heb je achteraf mogelijk spijt.

Dit soort tafels zijn ideaal om te combineren met tafels van teakhout of met (rechte) boomstamtafels.

Eetbank van hout

Houten eetkamerbanken zijn verkrijgbaar met een zonder vaste rugleuning. Het voordeel van een eetbank zonder vaste rugleuning is dat je deze zelf helemaal op maat kunt maken om in een nis te passen. Hierdoor maak je optimaal gebruik van de ruimte en kun je eventueel nog een losse leuning op de muur schroeven, zodat je rug toch ondersteunt wordt.

Een vast rugleuning biedt vaak meer zitcomfort, wat voor veel mensen ook wenselijk is als de bank niet tegen een muur aan staat. In de online webshops zijn er verschillende soorten houten banken en bouwbeschrijvingen verkrijgbaar. Ben je handig en creatief? Dan is het zelf maken natuurlijk veel leuker.

Gerelateerde berichten

Toepassingen en geschiedenis van schuimrubber op maat

Schuimrubber of polyesterschuim kent een geschiedenis die begint in 1937 in het Leverkusen, Duitsland. Otto Bayer maakte het eerste schuimrubber bij...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden