Design outlet

Beton of beton look?

Beton of beton look?

Geplaatst op

Beton of cementvloeren zijn niet meer alleen voor kelders of garages. Ze worden tot in het hart van het huis gelegd. Ontwerpers houden van de industriële look met strakke eigentijdse lijnen en een heringerichte inrichting met beton is de perfecte achtergrond. Beton en cementvloeren kunnen in elke gewenste kleur worden gebeitst, gestempeld en gepolijst om een betegelde uitstraling te creëren. Maar in plaats van cement te maken dat eruitziet als tegel, is een betere optie een beton look tegel die eruitziet als cement!

Goedkoop en snel

De redenen waarom beton en cementvloeren aan populariteit hebben gewonnen zijn talrijk. Het is vrij goedkoop en zorgt voor een snelle installatie, zelfs in grote gebieden. Het is extreem duurzaam en moeilijk om te krabben of te breken, wat betekent dat het bijna oneindig lang meegaat. Wanneer goed verzegeld, is het water en vlekbestendig en gemakkelijk te handhaven.

Onderhoud beton look tegel

Over onderhoud gesproken dat is een groot nadeel: beton en cementvloeren moeten minstens twee keer per jaar worden afgedicht of gewaxt voor het beste resultaat. Als je het niet prettig vindt om elke zes maanden een weekend te besteden aan het afsluiten van de kamers, het verwijderen van meubels en het coaten van de vloer met afdichtmiddel, hebben we een betere optie: een beton look tegel die eruitziet als cement.

Voordelen beton look tegel

Porseleinen beton look tegels zijn net als cement extreem duurzaam. Het is ook water- en vlekbestendig, relatief goedkoop in vergelijking met veel andere vloermogelijkheden, is duurzaam en beschikbaar in een enorme verscheidenheid van kleuren en patronen waaronder effen beton look a likes.

Voordelen betonlook tegel

–  Cement is zeer zwaar, vereist de juiste ondersteuning en is alleen geschikt voor installatie op de begane grond van een gebouw. Porselein is licht van gewicht en kan overal worden geïnstalleerd, ook op porseleinen wandtegels.

– Het gieten en afwerken van een betonnen oppervlak dat er elegant en verfijnd genoeg uitziet voor een interieur is moeilijk en vereist vakbekwame arbeid en niet elke betonaannemer kan deze service bieden. Porseleinen beton look tegel is daarentegen is eenvoudig te installeren en heeft altijd een onberispelijke afwerking.

– Het repareren van gekraakt cement is een moeilijk en duur proces – en ziet er misschien nog nooit zo goed uit als nieuw. Bij gebarsten tegels is reparatie gewoon een kwestie van optrekken en vervangen.

– Cementvloeren houden de warmte niet vast, waardoor ze ’s winters onaangenaam zijn voor de blote voeten. Bij porseleinen tegels hebt u de mogelijkheid om onder de vloer stralingswarmte aan te brengen, die niet alleen heerlijk aanvoelt op de voeten, maar de hele ruimte kan verwarmen.

Gerelateerde berichten

Informatie over vloerverwarming

Vloerverwarming is een populaire manier om je huis te verwarmen. Het wordt steeds meer gebruikt in Nederland, vooral in nieuwbouwwoningen....

Lees meer

Kan een gietvloer buiten worden gelegd?

Een gietvloer geeft een ruimte binnenshuis een strakke en moderne uitstraling. De egale vloer zorgt voor ruimte en continuïteit. Wat als je een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden