Design outlet

Badkamertegels uitkiezen

Badkamertegels uitkiezen

Geplaatst op

De keuze voor badkamertegels bepaalt voor een groot deel de uiteindelijke uitstraling van de badkamer. Het is daarom belangrijk om hier de tijd voor te nemen. Wil je graag een badkamer met een betonlook of vind je een mozaïekpatroon leuk? We hebben 4 tips voor je op een rij gezet waarmee je de optimale badkamertegels uitkiest.

Kies als eerst die ene unieke tegelsoort die niet mag ontbreken

Doorgaans hebben we bij het begin van een badkamerrenovatie één specifiek soort tegel welke we perse willen gebruiken in het badkamerontwerp. Dit kan een tegel van een bijzondere kleur of met een uniek patroon zijn, of juist een strakke witte tegel. Gebruik de droomtegel als uitgangspunt voor de andere tegel die je kiest voor het badkamerontwerp.

 

Beperk je tot maximaal 3 verschillende soorten en kleuren

Wanneer je de eerste tegelsoort hebt uitgekozen, kun je deze gebruiken om een geheel te creëren met maximaal 2 andere soorten. Heeft de eerste tegelsoort een druk patroon of een felle kleur? Houd de rest dan lekker neutraal, dan blijft de badkamer een rustig geheel.

 

Tip: tegel met wit en grijstinten kunnen goed gecombineerd worden met drukke patronen.

 

Bedenk dat je de badkamertegels ook moet schoonhouden

Tegels kunnen een leuk reliëf hebben of bijzondere randen, maar bedenk je goed dat je de tegels ook moet schoonhouden. Bij een reliëf kan dit heel lastig worden. Gebruik dit soort lastige tegels daarom niet in de natte ruimte, zoals de douche of boven het bad. Tegels van natuursteen kunnen ook lastig tegen langdurige blootstelling aan vocht en vuil. Deze tegels zullen voor gebruik in natte ruimtes eerst geseald moeten worden.

 

Kies het tegelformaat

De één vindt grote vierkante tegels mooi en een ander houdt weer van kleine rechthoekige tegels, het beste tegelformaat is zeer smaak gebonden. Er wordt echter vaak een combinatie gemaakt van grote vloertegels met kleinere tegels op de muur. Hierdoor blijft de badkamer relatief eenvoudig schoon te houden. Je kunt echter een leuk speels contrast creëren door één muur te voorzien van tegelstroken of mozaïektegels.

 

Wil je de badkamer graag prijsbewust inrichten? Kijk voor goedkope vloertegels ook eens bij Tegel Outlet Amstelveen.

Gerelateerde berichten

Informatie over vloerverwarming

Vloerverwarming is een populaire manier om je huis te verwarmen. Het wordt steeds meer gebruikt in Nederland, vooral in nieuwbouwwoningen....

Lees meer

Kan een gietvloer buiten worden gelegd?

Een gietvloer geeft een ruimte binnenshuis een strakke en moderne uitstraling. De egale vloer zorgt voor ruimte en continuïteit. Wat als je een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden