Design outlet

Op de juiste manier ventileren met een plissé hordeur

Op de juiste manier ventileren met een plissé hordeur

Geplaatst op

Goede ventilatie in huis is ontzettend belangrijk. Dit was altijd al een bekend gegeven, maar door de corona pandemie is het belang hiervan nog meer naar boven gekomen. Een goed geventileerd huis geeft een schone en frisse indruk en is daarnaast ook in de zomer vaak aangenaam en koel. Het is echter wel zaak om vooral in de zomer de juiste maatregelen te treffen, waarmee je kan ventileren zonder dat je allemaal ongewenste beesten in huis haalt.

Iedereen is wel bekend met het irritante geluid van een zoemende mug om je heen als je lekker op de bank zit een boek te lezen of tv aan het kijken bent. Nog erger wordt het wanneer ‘familie mug’ een bezoek komt brengen aan de slaapkamer en je daardoor de hele nacht uit je slaap gehouden wordt. Om ervoor te zorgen dat je huis goed geventileerd blijft in de zomer zonder beesten in huis te halen, is het hebben van een plissé hordeur een absolute must.

Een betere luchtkwaliteit in huis met een hordeur

Een plissé hordeur is een deur die je makkelijk open en dicht kan schuiven en die is voorzien van een zeer fijne structuur fiber waardoor de koele wind heen waait en waarbij muggen en stofdelen buiten de deur gehouden worden. De hor is in de meeste gevallen zwart of donker gekleurd, wat ook weer als voordeel heeft dat deze zonwerend werkt en daarmee ook een positieve invloed heeft op de binnen temperatuur en het aanzienlijk koeler blijft.

In de meeste gevallen is het frame van de deur gemaakt van aluminium wat zorgt voor een strakke uitstraling dat in vrijwel elke interieur stijl goed past. Aluminium is daarnaast ook goed bestand tegen zonlicht en raakt niet poreus, zoals sommige soorten kunststof. De hordeur zal dan ook jarenlang meegaan.

Minder hooikoortsklachten door pollen buiten te houden

Er zijn in Nederland duizenden mensen die elk jaar wanneer het lente wordt en de pollen in de lucht hangen last krijgen van allergieklachten en hooikoorts. Wanneer je de deuren openzet dan komen pollen ook in huis terecht en zullen de klachten binnen als buiten net zo erg zijn.

Door gebruik te maken van een plisse hordeur kun je pollen en delen stof echter buiten de deur houden wat nogal een verschil is voor mensen die last van dit soort klachten hebben. Met een plissé hordeur is de luchtkwaliteit aanzienlijk beter en de temperatuur binnen vaak een stuk aangenamer tijdens de warme dagen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden