Design outlet

5 manieren om je tuinhuis op te knappen

5 manieren om je tuinhuis op te knappen

Geplaatst op

Tuinhuizen zijn handig als opslag voor gereedschap, tuinmeubelen en andere tuinartikelen. Ze worden echter vaak gebruikt als stortplaats en ze kunnen aardig verwaarloosd worden. Als je het er slordig laat uitzien kan het je mooie tuin beïnvloeden, en dat wil je niet! Een tuinhuis is een groot element in de tuin, dus het is de moeite waard hier energie in te steken. Het hoeft niet te betekenen dat je veel geld moet uitgeven. Een paar kleine aanpassingen en een likje verf kunnen je tuinhuis volledig veranderen. 

Sorteer je spullen

Begin met het sorteren van de spullen in je tuinhuis. Sorteer al je gereedschappen, apparatuur en andere opgeslagen goederen. Gooi weg wat kapot is of wat je niet gebruikt. 

Orden je spullen

Als je al je spullen hebt gesorteerd en hebt weggegooid wat je niet meer gebruikt, kun je je tuinhuis opnieuw inrichten. Zorg dat de items die je het minst gebruikt achterin worden opgeborgen, zodat wat regelmatig gebruikt wordt makkelijker wordt gepakt. Dit zorgt ervoor dat je minder hoeft te zoeken en voorkomt dat de schuur snel rommelig wordt.

Verf je tuinhuis

Hout zwelt op als het water absorbeert en krimpt als het uitdroogt. Hierdoor kan de structuur van jouw houten tuinhuis verzakken en/of kromtrekken. Om dit tegen te gaan kun je je tuinhuis schilderen. Hierbij moet je zorgen dat de verf een houtbeschermingsmiddel bevat. 

Decoreer je tuinhuis

De basis van je tuinhuis is nu helemaal af: van binnen is het op en top opgeruimd en je tuinhuis is afgewerkt met een mooie verf. Nu kun je het écht decoreren en personaliseren zoals jij het wilt. Hang bijvoorbeeld leuke potjes buiten de deur gevuld met lavendel of andere leuke planten.

Bescherming

Nu je een prachtig tuinhuis hebt, is het de moeite waard om het goed te beschermen. Inspecteer de structuur in ieder geval 2 keer per jaar en zet eventuele losse planken weer vast. Hang eventueel ook een hangslot op als je tuin makkelijk te bereiken valt, zo gaan de dure gereedschappen niet verloren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden